2013. november 7., csütörtök

Mire figyeljünk online arculatunk kialakításánál? Néhány ötlet.

1. Legyünk következetesek. Rendszeresen keressünk rá önmagunkra a neten. Álláskeresés közben, tartsuk észben, hogy az online térben önmagunkról kialakított képnek ugyanolyan benyomást kell keltenie, mint amit az önéletrajzunkban leírunk. Bizonyosodjunk meg róla, hogy nevünk, -iskoláink, -korábbi munkahelyeink, ugyanúgy vannak megjelölve az online megjelenésünknél, mint az önéletrajzunkban. Ha munkát keresünk, fokozottan figyeljünk arra, hogy azokon az oldalakon, amelyek nincsenek összefüggésben álláskeresésünkkel ellenőrizzük le a biztonsági beállításokat és ha kell, szigorúbb védelmet állítsunk be, amellyel biztosítjuk, hogy barátainkon-, ismerőseinken kívül más nem láthatja azokat.

2. Egy kép ezer szónál többet mond. Szedjünk le minden fotót, ami esetleg rossz színben tüntet fel minket, vagy amelyen - esetleg - valamilyen illegális dolgot teszünk. Például cigarettázunk-, alkoholt fogyasztunk... stb. legyen alapelv - különösen fiataloknál - hogy amit nem szeretnénk, hogy a szüleink lássanak rólunk, azt ne is tegyük fel. Ezenkívül mindenképpen érdemes megnézni a közösségi oldalakon tett beállítások között, hogy hogyan jelölhetnek meg minket mások fotókon. Érdemes úgy beállítani, hogy kontrollálni tudjuk ezt!

3. Ne szidjunk másokat. Ne posztoljunk szidalmazó megjegyzéseket kollégákra, főnökre, interjúztatóra, tanárra, stb. Egyetlen munkaadó sem szívesen alkalmaz munkavállalót ilyen habitussal.

4. Kerüljük a profán kifejezéseket az online térben. Ha munkát keresünk, vagy szeretnénk előre haladni a karrierünkben, kerüljük a csúnya szavakat tartalmazó posztokat és hozzászólásokat. Egy tanulmány szerint a HR szakemberek 61%-a negatívan értékeli az ilyen tartalmú bejegyzéseket.

5. Fordítsunk különös gondot a profilunkon megjelenő fényképre. Ha munkát keresünk-, vagy fontos számunkra, hogy jó benyomást keltsünk az online felületeken. Fordítsunk különös gondot a profilunkon megjelenő fényképre. Szánjunk rá időt, ha lehet némi pénzt, hogy megfelelő frizurával, sminkkel és megfelelő öltözékben jelenjünk meg a fényképen, amelyet, ha lehet profi fotóssal készíttessünk el, vagy legalább egy fotózásban ügyesebb ismerősünkkel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése