2014. január 6., hétfő

Újra a fedélzeten!

Eltelt az ünnep, de nem csak ez okozta hosszúra nyúlt eltűnésemet, hanem - még az ünnepek előtt - kis családunkban kitörő influenza is... A téli szünetet egyébként otthon töltöttük, a családdal-, a barátokkal. Gondolom - mondanom sem kell - mindannyian nagyon jól éreztük magunkat! A gyerekek nagyon szeretnek otthon lenni és átélni azt, amit a család és az otthoni barátok közelsége jelent, mert persze ez egészen más, mint azok a kapcsolatok, amiket az elmúlt néhány évben itt sikerült kialakítani. Ami minket szülőket illet, mi azon vagyunk, hogy az "otthonnak" ezt a melegségét, azt a fajta összetartozás érzést, amit a közös nyelv és kultúra jelent, minél többször megtapasztalják és erős kötődésük legyen Magyarországhoz. Ezek az otthon létek általában annyira jól sikerülnek, hogy a gyerekek nem is nagyon akarnak visszajönni. Aztán persze eltelik néhány nap, "visszarázódnak" az itteni hétköznapokba és megint minden megy a maga útján. Hihetetlen, hogy a gyerekek mennyire rugalmasak!
 
A visszaúton, a tengerentúli járaton, kicsit "tovább képeztem" magam. Sok filmet megnéztem, többek között a "Jobs" című filmet, ami Steve Jobs-ról készült és egy filmet a Tesla autógyárról, ami szintén a Szilikon-völgyből indult - úgy tűnik, lassan mondható - világhódító útjára. Mind a két film érdekes volt nagyon és az is, ahogy az ember szinte a zsigereiben érzi: most ismét az Újvilágba érkezik. Annyira más Európa és az Egyesült Államok. Mindegyiknek van egy sajátos hangulata-, varázsa és mindegyikben találok sok olyat, amit nagyon szeretek. Otthon szeretem azt a fajta nyüzsgést, ami csak Európára jellemző: szeretem a sokféle éttermet és cukrászdát, a rengeteg embert az utcán, a városok hangulatát, a kultúrát és a hagyományokat. Itt pedig szeretem mindazt a frissességet-, lendületet és sok színűséget, amit az Újvilág hordoz. Szerencsések vagyunk, hogy mindezt megtapasztalhatjuk!
 
A digitális világ pedig fejlődik tovább és biztos vagyok benne, hogy idén sem fogunk unatkozni, sem szülőként, sem "felhasználóként". Ami engem illet, kíváncsian várom a fejleményeket, és hogy miféle újdonságokat tartogat az új év.
 
Az újdonságok mellett azonban mindenkinek
 
Sikerekben, Örömökben és Egészségben Gazdag Boldog Új Évet kívánok!
 
Picture: www.aroundthecabin.com
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése