2013. december 13., péntek

Ne vedd meg karácsonyra a "Grand Theft Auto V" videójátékot!

Még ki sem tettem az előző bejegyzést.... Éppen csuktam volna be mindent, amikor belefutottam az alábbi cikkbe. Ide kiteszem... hátha nincs még túl késő, mármint az ajándék vásárláshoz:

Don't Buy Your Kid Grand Theft Auto V for Christmas

Csak a leglényegesebbek gyorsan ideírom (hozzáteszem a fejemet fogom... szerintem döbbenet, hogy ilyen játékok léteznek)....... :-(

 "A GTA Univerzumban a játékosok különböző küldetéseket teljesítenek és pontokat gyűjtenek, azzal, hogy parkoló autókat rongálnak meg, autókat lopnak, droggal kereskednek, gyalogosokat és rendőröket gyilkolnak. A szereplők visszaszerzik egészségüket miután szexért fizetnek egy prostituáltnak, majd a szex után megölik a prostituáltat, hogy visszaszerezzék a pénzt. Boldog Ünnepeket Mindenkinek!"

A játék tehát nagyon agresszív és persze az idei karácsonyi szezonban minden tinédzser ezt szeretné... miközben tartalmát tekintve aligha nevezhető olyannak ami tiniknek való. Bár kérdezem én, kinek való ez egyáltalán? :-(

A cikk egy másik részében a következőt írja a szerző:
"Néhány kollégám mostanában készített egy áttekintést, amelyben 130 tanulmány eredményeit nézték át, és amelyben 130.000 vettek részt. Ezek a tanulmányok mind azt mutatják, hogy az erőszakos tartalmú videójátékok fokozzák az agresszív gondolatokat, haragot ébresztenek, magasabb pulzus számot idéznek elő és emelik a vérnyomást. Az erőszakos videójátékok ugyanakkor csökkentik a segítőkészséget-, és az empátiás készséget. Ezeket a hatásokat egyaránt tapasztalni lehetett férfiakon és nőkön, minden korosztályban, függetlenül attól, hogy hol éltek a vizsgálatban résztvevők."


Remélem sikerült lebeszélni azt aki még csak tervezte, hogy megveszi...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése