2013. december 10., kedd

Meglepő felmérés eredmények, a nők technológiához fűződő viszonyáról

Ma nem a gyerekekkel kapcsolatban írok, hanem rólunk, nőkről. Vagyis, a mai 30-40-es nők technológiához való viszonyáról, amely egy most készült friss felmérés szerint, eléggé "bonyolult" és mondhatni meglepően szoros viszony. Az említett - egyébként tegnap közzé tett - felmérést a Huffington Post és a Real Simple közösen végezte, amelynek során több mint 3.500 nőt kérdeztek meg, akik többségükben 30 év felettiek és több mint felüknek gyermeke is van.
 
A felmérés egészen meglepő számokat sorol fel, amely azt mutatja, a mai középkorú nők életében nagyon fontos helyet kap az okostelefon/ a technológia.
- a megkérdezett nők 69%-a alszik az okostelefonjával egy szobában,
- 68 százalékuk a vacsora idejére is a közelében tartja az okostelefonját,
- 76% minden órában ellenőrzi a telefonját, ezeknek a nőknek majdnem a fele pedig úgy nyilatkozott, hogy 15 percenként néz rá a telefonjára.
(Ilyen adatok mellett, talán nem is olyan meglepő, hogy a megkérdezett nőknek csaknem a fele nyilatkozott úgy, inkább lenne szex nélkül egy hónapig, mint az okostelefonja nélkül.)

Figyelmeztető adat egyben, hogy négy nőből három nyilatkozott úgy, hogy előfordult már vele, hogy autóvezetés közben üzenetet írt.
(Cybermami: A "texting and driving" itt Amerikában állandó téma. Igaz, elsősorban a fiatalok kapcsán. Számomra eléggé meglepő módon, itt szabad kézben tartani a telefont és úgy telefonálni vezetés közben. Gondolom ez még a korábbi mobilokról megmaradt "örökség", és mivel az autók túlnyomó többsége automata váltós, végülis vezetni lehet "egy kézzel". Azonban mióta megjelentek az okostelefonok, a helyzet egy kissé megváltozott, ma már nem csak beszélnek a mobilokon... hanem ad abszurdum emailt olvasnak, FB-ot ellenőriznek, üzeneteket írnak. Ez mondjuk, a sokszor min. 2 percig tartó piros lámpáknál valóban nagy kísértés tud lenni. De természetesen textelni vezetés közben tilos. Azt mondják, ez ugyanolyan, mintha bekötnéd a szemedet és úgy vezetnél...)

A fent felsorolt meglepő adatok ellenére, a megkérdezett nőknek csak 27 százaléka nyilatkozott úgy hogy okostelefon, vagy közösségi média függőnek gondolja magát.

Forrás: The Truth About Women's Complicated Relationship With Technology

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése