2013. június 28., péntek

A minap moziban voltam...

egy nagyon kedves barátnőmmel! Itthon! Hiába... Azért egy régi baráttal egészen más még a mozi is! :-)  A film amit láttunk témába vág... mármint, a blog témájába. A humora kicsit talán bugyuta - bár lehet, hogy az eredeti szöveggel jobb lett volna, mint szinkronnal - és az eleje kifejezetten nehezen indul (kb. 15 perc), de a film alapötlete nagyon jó és végső soron elég jól megmutatja - a digitális technológia okozta - "generációs különbségeket" a mai 40-es és  20-as korosztály között. 
A gyakornokok...
Mennyire más gondolkodás és életszemlélet... Ma egy 40-es nagy hátrányban érezheti magát, ha a digitális kultúráról/technológiáról van szó.  Azonban egy videó játékokon és számítógépen felnőtt-, 20-as éveiben lévő fiatal helyzete sem feltétlenül könnyű manapság. A film elég jól megmutatja mennyire esetlen és ügyetlen tud lenni az élet igazi megélésében és a másokkal "face-to-face" módon történő kommunikációban egy ilyen fiatal. 
Ez a mozi - időnként talán - ügyetlen vicceivel azt próbálja megmutatni, hogy a mai világban mind a két korosztály tapasztalatára szükség van, mert csak így tudunk igazán jól boldogulni a hétköznapokban.
Laza mozinak, egy nyári estére mindenképpen ajánlom - mert ha az esetenként idétlen poénok mögé tudunk nézni - kifejezetten érdekes témát feszeget.

Ja, hogy mi a film címe?  Gyakornokok :-)  (kattints rá, ha megnéznéd az előzetesét)


1 megjegyzés:

  1. Annyira életbevágó témát találtál, hogy nem is hiszed! A napokban volt egyikismerősöm lánya felvételezni egy osztrák egyetemen - szálloda, turizmus, vendéglátás szakra készül. Mindenféléket próbált tanulni a felvételi elbeszélgetésre, de ami jött, arra végképp nem számított. Ilyen kérdések voltak, hogy ki volt a Google alapítója - a tanulakból meg semmi.

    VálaszTörlés